| RSS

Воскресенье, 19.05.2024, 05:22
Главная » 2011 » Ноябрь » 25 » открытое письмо
21:38
открытое письмо

        БОЯРСЬКИЙ  МІСЬКИЙ   ФСК  ІНВАЛІДІВ  " ІКАР "

 

З січня місяця 1996 року нами – сім’єю Оревіних (в сім"ї 5 інвалідів) - засновано в м. Боярка Київської області

Києво-Святошинського р-ну міський фізкультурно-спортивний клуб інвалідів "Ікар".

Основною метою діяльності клубу є: захист основних інтересів інвалідів, створення умов для реабілітації та оздоровлення інвалідів опорно-рухальної системи. А одним із самих потрібних для інвалідів є спорт. Я так впевнено про це кажу, тому що коли нашу сімю спіткало горе і мого чоловіка паралізувало, на ноги його підняв спорт. Одним з його найулюбленіших видів стало авторалі.

Нас часто запитують, що з цього ви маєте? Адже участь у змаганнях беремо на своєму власному автомобілі, виданому чоловікові через органи соцзабезпечення, і за перемогу на змаганнях отримуємо лише невеликі призи та дедалі. Дивуються,для чого нам це потрібно? Для чого врешті організували цей клуб?

Але це неважко зрозуміти. Коли ти здоровий, такі питання взагалі не постають. Але для людини, прикутої до інвалідного візка, - це нові друзі, нові зустрічі, знайомства. Все це і дає нам змогу жити, почувати себе рівноправними людьми, знати, що ти ще комусь потрібний, що тебе чекають з допомогою, з порадою і просто з добрим словом.

І коли в 1996 році наш сімейний екіпаж авторалістів привіз до рідного міста призи за перші місця у різних змаганнях, це було великою винагородою для нашої сім"ї, наших знайомих, друзів. І ось вже протягом 10 років ми утримуємо першість на міжнародних змаганнях в Чехії, Польщі, Росії, Німеччині.

В нашому клубі є 4-х разова паралімпійська чемпіонка, на чемпіонаті світу в Римі вона завоювала чотири срібні та дві золоті медалі з легкої атлетики, в 2004 році чемпіонка Якімчук привозить золоту медаль до рідного міста. Зараз вона тренує згідну собі заміну.

Наш клуб співпрацює з подібними клубами в Україні, Росії та Молдові. Має друзів в Лисичанському клубі,

Московському, Світловодському, Донецькому, Іванівському, Рязанському, Красноярському, Ростовському клубах, а також співпрацює з іноземними клубами та іноземними Спортсменами. Клуб бере активну участь в спортивних заходах які проходять в Україні, та за кордоном.

Клуб інвалідів "Ікар" ( сім"я Оревіних ),взяв під свою опіку 52 сім’ї інвалідів міста Боярки та Києво-Святошинського р-ну. Також клуб допомагає малозабезпеченим, багатодітним, сиротам. На обліку ще 60 таких сімей.

Роздано безкоштовно інвалідам району голландських та шведських інвалідних візків, 17 дорослих та 9 дитячих. Роздано близько 20 візків вітчизняних. Надається допомога безкоштовно в виділенні костилів, мочеприймальників, памперсів, тощо.

Допомагаємо продуктами харчування, одягом та сільськогосподарськими продуктами на зиму.

В місті Боярка протягом 15 років клуб інвалідів "ІКАР" проводить міні спартакіади, присвячені Міжнародному Дню інвалідів. Спортом займаються всі, клуб готує здорову НАЦІЮ УКРАЇНИ.

Сім’єю інвалідів Оревіних відремонтовано та приведено своїми руками до порядку територію та приміщення в якому тепер планується відкрити реабілітаційний центр та тренажерний зал, вже є тренажери. Сконструйовано 2-й поверх, в якому будуть займатися діти вокалом, кружки образотворчого мистецтва, умілі руки, малювання. Організовано дитячий клуб, клуб "Кому за 30", створено комп’ютерний клас, поки що на З комп’ютери, хоч і старенькі але працюючі.

Клуб інвалідів неприбуткова організація, може кого-небудь заінтересує доля організації і він захоче нам допомогти. Закликаємо всіх, кому ще не байдужа доля інвалідів, допомогти нам, клубу  "ІКАР". Бо сьогодні інваліди ми, а завтра кожен із вас може бути на нашому місті.

Тому, я цілком впевнена,  що такий клуб повинен бути /існувати/ в нашому місті, районі і йому повинні допомагати всі, адже чомусь для здорових є все, а чим ми відрізняємося, тільки тим, що всі сидимо в інвалідних візках, а жити кожен із нас хоче також як і ви.

Сімя ОРЕВІНИХ - це люди які працюють на своєму ентузіазмі. Так давайте допоможемо, хто може, здійсненню цілей, задуманих президентом клубу "ІКАР" ОРЕВІНОЮ Г.С.

 

 

 

 

ПРЕЗИДЕНТ КЛУБУ ІНВАЛІДІВ "ІКАР" ДЕПУТАТ МІСЬКОЇ РАДИ

ПОПЕРЕДНЬОГО СКЛИКАННЯ                             Галина Сигізмундівна ОРЕВІНА

 

 

тел\факс 045-98-40240, моб. 067-8595982, моб. 096-9746698 
Категория: Страничка председателя | Просмотров: 845 | Добавил: volens5 | Рейтинг: 2.5/2
Всего комментариев: 1
1 Лина  
0
Здравствуйте, у меня ворос.. нужны ли вашей огранизации волонтеры на ваши мероприятия или в другие дни? я работаю пять дней в неделю, но хотелось бы помочь.проживаю в Боярке.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]